ZOMERRETRAITE

8 t/m 14 augustus 2021

"balans in lichaam, hart en ziel in een prachtige omgeving"

 

Zomer Retraite week, een unieke week waarin wij onze kennis en passie graag delen met jou!

Met meditatie, zelfonderzoek, mantra zingen, dans en muziek.

 


Locatie: Chateau Noncourt een uit de 16e eeuw daterend kasteel in de regio Champagne-Ardenne, Noord Frankrijk.

Een heerlijke sfeervolle plek voor een geheel verzorgde week waarin jij centraal staat!

www.chateau-noncourt.nl

"C'est le ton qui fait la musique"

 

Wat brengt het je?

Het is een retraite met een inspirerend programma waarin Bewustwording en Bewustzijn, persoonlijke groei, gezond leven en muzikale vreugde centraal staan. Het is een reis naar binnen toe. Laat je inspireren en ervaar de verbondenheid met jezelf, elkaar en de prachtige natuur.

Een week lang in de magie van klank & stilte. Samen klinken, zingen, dansen, mediteren, bewegen en muziek maken met onder andere klankschalen, drums, harmonium en veel meer.

 

Wat kun je verwachten?

Voor deze week heeft trainer/coach en inspirator Yvette Baan een intiem programma samengesteld dat volop zelfonderzoek, rust, vitaliteit, vreugde, liefde, warmte en verbinding geeft. Ervaar het ene moment rust en verstilling, het andere moment vitale energie vol levenslust. Een week met inspirerende ontmoetingen met gelijkgestemden. Volop genieten van het onderzoek en de verwondering in wat jou beweegt. Onder begeleiding van Yvette en met ondersteuning van Wim zullen we ons in meditatie, muzikaliteit, beweging en dans verdiepen. We creëren momenten van stilte in meditatie, wel of niet onder begeleiding van muziek. Ook Mantra concerten waarbij we met zijn allen zingen en meditatieve luisterconcerten om helemaal te mogen ont-spannen zullen voorbij komen.

Er is normaal gesproken plaats voor 8-14 deelnemers. Door de corona kaders zijn er dit jaar mogelijk minder deelnemers toegestaan.

 

Het programma vindt zowel binnen als buiten plaats b.v. voor het ontbijt een OSHO meditatie buiten op het gras. Of mantra zingen in de grote tent op het grasveld voor het kasteel in de zon, meditatie en drumcirkels bij het opkomen en ondergaan van de zon.

Jezelf heerlijk opladen in de natuur op het landgoed van het kasteel. En als het even kan een Vuur ceremonie ’s avonds buiten onder de sterren.

 

De overwegend biologische en vegetarische maaltijden (ontbijt, lunch & diner) worden liefdevol verzorgd door het kook team. Bij zeer speciale dieet-wensen zullen we je vragen om hier zelf mede zorg voor te dragen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder een greep uit de activiteiten van deze week:
- OSHO actieve meditaties (in de ochtenden)
- Lichaamswerk en Stembevrijding
- Actieve klankbeleving (je gaat zelf aan de slag met dans, muziek en instrumenten)
- Energetische klankreizen/ klankconcert
- Drumceremonie in de tent
- Mantra zingen (op verschillende momenten in de week)
- Massage of reiki behandeling per persoon inbegrepen.
- Dans (laat je verrassen door Wim)
- Stilte wandeling
- Mantra dans
- Meditatie, inspiratie momenten

 

Wim en Yvette nemen ruimschoots instrumenten mee voor deze week.

Maar neem gerust je eigen instrument mee!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arrangementen en inschrijven

 

PROFITEER VAN DE VROEGBOEK KORTING VOOR 1 MEI 2021!!!

Arrangement 1    € 1075,- ( € 100,- korting bij boeking voor 1-5-2021)

* Volledige deelname programma retraite * Verblijf in het kasteel, op basis van twee personen per slaapkamer

* Alle vegetarische maaltijden, inclusief ontbijt, lunch en driegangendiner (behalve diner op woensdag, maar dat kunnen we onderling wel regelen)

* Opgemaakte bedden * Onbeperkt koffie/thee fruitwater en fruit * wifi aanwezig in de danszaal

 

Arrangement 2    € 1000,- ( € 100,- korting bij boeking voor 1-5-2021)

* Volledige deelname programma retraite * Verblijf met overnachtingen in een eigen tent (beperkt beschikbaar)

* Alle vegetarische maaltijden, inclusief ontbijt, lunch en driegangendiner (behalve diner op woensdag, maar dat kunnen we onderling wel regelen) * Onbeperkt koffie en thee fruitwater en fruit * Wifi aanwezig in de danszaal

 

NIET INBEGREPEN * Heen- en terugreis * Consumpties * Reis- en annuleringsverzekering

 

Aanmelden via wycentrum@gmail.com

Bij aanmelding via de mail ontvang je eerst een inschrijfformulier. Na retourneren van dat formulier en aanbetaling van € 250,- wordt de aanmelding definitief.

Het is toegestaan in overleg een vervanger voor je te sturen, mocht je onverhoopt niet meekunnen.

 

Annuleringsvoorwaarden (aangepast i.v.m. de corona maatregelen)

Op de website van WY centrum vind je onze annuleringsvoorwaarden terug.

Tot 1 mei 2021 kun je de retraite kosteloos annuleren, minus € 25,- administratie kosten.

We zijn uiteraard afhankelijk van de ontwikkelingen in Europa en de concrete mogelijkheden in Noncourt.

Bij annuleren vanaf 1 mei ben je toch je volledige arrangementskosten verschuldigd vanaf het moment dat het kasteel onze komst bevestigd heeft. Als de retraite voor ons onhaalbaar is door de coronabeperkingen DAN KRIJG JE JE INVESTERING GEWOON TERUG.

Op onze annuleringsvoorwaarden zijn verder geen uitzonderingen van toepassing.

Je kunt als je dat wilt zelf een passende annuleringsverzekering afsluiten.

 

 

MEER INFORMATIE:

Faciliteiten:

In het midden van het idyllische dorpje Noncourt sur le Rongeant (Haute-Marne), ligt het robuuste Chateau Noncourt. Het chateau dateert uit de zestiende eeuw en is geheel ommuurd. Het heeft een danszaal, een meditatieruimte en een prachtige tuin. Noncourt is nog geen 580 km van Utrecht.

Ervaar de charme van dit prachtige chateau met vele authentieke details, waarvan iedere kamer is ingericht met antieke meubelen en vondsten van de lokale antiek- en brocante markten. Je logeert in een van de  (toren)kamertjes, de mooi ingerichte tweepersoons kamers of  in de prachtige familiekamer. De kamers bevinden zich aan de voorzijde van het chateau op zowel de eerste als tweede verdieping. Het sanitair bevindt zich niet op de kamers, maar douches en toiletten zijn hygiënisch en schoon en in de directe nabijheid. Er zijn tweepersoonskamers en een beperkt aantal eenpersoonskamers.

 

Hou je meer van kamperen: in de sfeervolle ommuurde tuin is er plaats voor maximaal 5 tenten (eigen tent).

In de tuin is het heerlijk toeven, we hebben meerdere stekjes waar je kunt zitten of luieren in een hangmat.
Er is een grote tafel voor groepen, een serre voor ruim 10 personen en er zijn allerlei idyllische plekjes.

www.chateau-noncourt.nl/hetchatea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Start Zomerretraite
Op zondag ben je welkom tussen 15.00 en 18.00 uur.

Rond 19.00 uur wordt een eenvoudig diner geserveerd.

Daarna kunnen we met elkaar kennismaken en het programma voor de rest van de week doornemen.

 

Globaal ziet de dagindeling gedurende week er zo uit:

 

08:00            start met meditatie

09:15             ontbijt

10:30-12:30   workshop moment

13:00             lunch

14:30-16:30   workshop moment

16:30-19:00   vrij te besteden

19:00             driegangen diner

                      (behalve woensdag)

20:30            avondprogramma

Vrije tijd:

Er zullen gedurende de week zeker momenten voor jezelf zijn en dan heb je tijd om leuke dingen te doen in de omgeving of op het terrein zelf. Je kunt dan uiteraard ook heerlijk niets doen. Op woensdag is er geen lunch en diner in het kasteel. Het keuken personeel is dan vrij. Misschien kun je dan de omgeving wat verkennen. Na de ochtend workshop is daar voldoende ruimte voor die dag.

 

Mogelijkheden zijn:

- wandelen en fietsen (GPS te leen).

- zwemmen inde buurt

- mooie stadjes bezoeken 

 

Meer lezen: www.chateau-noncourt.nl/omgevingenroute

Afsluiting

Op vrijdagavond sluiten we de week af met een heerlijke drum avond en kampvuur in de tuin. Je bent welkom je eigen instrument mee te nemen voor deze muzikale week.

 

Zaterdagochtend nemen we afscheid van elkaar met een mooi ritueel. Het is prettig als iedereen voor 12.00 uur huiswaarts gaat. (in overleg kan een aangepaste vertrektijd worden afgesproken en/of een extra nacht worden bijgeboekt)

 

Adres en bereikbaarheid

Chateau Noncourt ligt in het dorp Noncourt sur le Rongeant (52230) en is goed te bereiken. Het volledige adres is: 3 Place de la Mairie, 52230 Noncourt sur le Rongeant

 

Auto: De afstand Utrecht-Chateau Noncourt is circa 580 km. Er lopen diverse hoofdroutes naar dit deel van Frankrijk, o.a.  via Maastricht, Luik, Luxemburg, Nancy.

Zie ook: www.chateau-noncourt.nl/omgevingenroute

Dan nog dit:


♥ Deze retraite week is bedoeld om jou te voeden.♥


Via stem, klank, lichaamswerk, overgave aan stilte en meditatie maak je contact met je natuurlijke voedingsbron. Daar waar je contact maakt met de universele resonantie en jouw eigen natuurlijke trillingsfrequentie (weer) kan ervaren. Daar waar jouw 'inner voice' klinkt en gehoord mag worden. Daar waar je in contact bent met wie je werkelijk bent zonder ruis van buitenaf.

Door contact te maken met dit natuurlijke trillingsveld voed je je in de diepere lagen van jouw Zijn. Je hoeft daar eigenlijk weinig voor te doen. Het gebeurt je door te zingen te dansen, muziek te maken en je stem te laten horen. Maar ook door je aan de stilte over te geven. Meditaties en ontspannen luisteren naar een klankconcert raakt je diepere Zelf.

Wim en Yvette geven al vele jaren met veel passie en plezier vanuit het hart reizen waarin je dmv dans, zang, lichaamswerk en stemwerk geraakt en aangeraakt wordt. Deze klankbelevingen en helende reizen worden goed bezocht en brengen rust, inzicht en vooral plezier in het leven.


Review:
"Je komt door wat je bij WY centrum voor bewustzijn ervaart echt tot de innerlijke, gevoelde overtuiging dat energetische verzorging bij je verzorging, je bewustwording, en het leven hoort". "De liefdevolle, betrokken en vooral doorleefde energetische werkvormen zoals Yvette die met hart en ziel geeft vanuit eigen ervaring, helpen je in dit proces. Dat voelde ik heel sterk".  (
Tom de Boer)

 

Review:

"Yvette en Wim hebben ons, de deelnemers, uitgedaagd om op reis te gaan naar ons Zelf. Nieuwsgierig en opmerkzaam te zijn naar wat er in beweging mocht komen door de trillingsenergie die ontstaat door het gezamenlijk zingen van verschillende mantra’s. En beweging kwam er! Door de mooie opbouw van de middag ging de energie van redelijk ingetogen, naar speels en beweeglijk. Ik vond het heerlijk om te zingen en te dansen. Te bewegen rond de cirkel met het prachtig vormgegeven altaar en de hartslag te horen in de drums die andere deelnemers van harte lust bespeelden. Een mooie aanvulling vond ik de uitleg over het gevende en ontvangende hart. Ik herkende Yvette’s opmerking dat we vaak teveel uit het gevende hart leven en geneigd zijn ons ontvangende hart te verwaarlozen. Mijn ontvangende hart is op deze dag enorm gevoed, ik ging heel energiek en vol levenslust weer naar huis. Heerlijk!"

Dank je wel Wim en Yvette! (Jannie Maasdam)

Wij kijken uit naar de ontmoeting met jou in klank en dans.

Warme en enthousiaste groet, Wim en Yvette