top of page

aanraken en geraakt worden

Energetische Behandeling

Een Reiki of energetische behandeling bestaat uit het in balans brengen van energiestromingen in je lichaam. Als je Reiki ontvangt, maak je verbinding met je oorspronkelijke energiebron en je natuurlijke resonantie. Vanuit het standpunt, alles is energie, alles is trilling, geef ik de universele energie via mijn handen door aan die plekken in het lichaam die in onbalans zijn geraakt. Een Reiki behandeling wordt als zeer ontspannen ervaren en kan het lichaam ondersteuning bieden in het zelf helende vermogen, zowel fysiek, emotioneel als op geestelijk niveau. Blokkades die zich in de loop van je leven in de energiebanen opgehoopt hebben, kunnen vermoeidheid, fysieke pijn en of psychische klachten veroorzaken. Gezond zijn betekent dat je lichaam en geest in balans zijn. Reiki kan je daarbij helpen! Je leert (weer) te luisteren naar de taal van je lichaam en geest en dit te ondersteunen in plaats van jezelf voorbij te lopen en of je ziektesymptomen te negeren of te onderdrukken.

 

Een energetische behandeling helpt je:

 • open te staan voor je intuïtie.

 • contact te maken met (ontkende) gevoelens in jezelf.

 • je  energetische blokkades op te lossen.

 • in je kracht te komen staan.

 • je Zelf meer en meer te aanvaarden.

 • contact te leggen met jouw diepere behoeften en

 • verlangens, ze te herkennen en te uiten.

 • te groeien en daarop te vertrouwen.

 

Een energetische behandeling:

 • geeft diepe ontspanning, ruimte en rust.

 • brengt energie in je lichaam daar waar het nodig is.

 • ondersteunt het zelf helend vermogen van het lichaam.

 • ondersteunt persoonlijke ontwikkeling en groei.

 • brengt je dieper bij je innerlijk weten.

 

De Japanse naam luidt officieel 'Usui Shiku Ryoh', of in het Nederlands 'De Usui Reikimethode'. Reiki is een vorm van energieoverdracht. De helende energie werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Door Reiki te geven of te ontvangen wordt je zelfbewustzijn vergroot en daardoor wordt ontwikkeling en groei in gang gezet. Makkelijke en niet knellende kleding is gewenst ter bevordering van de ontspanning.

 

Een Reikibehandeling zal nooit een behandeling van een reguliere arts vervangen. Reiki dient ter ondersteuning van de reguliere geneeskunde.

 

 

 

 

 

 

Woorden van een client na een energetische behandeling:

"Ik ontving van Yvette een bijzondere reiki-behandeling. Uitgangspunt van deze behandeling was ademen met je hart. Ik zat langere tijd op slot in mijn emoties en verbinding naar mezelf, ook mijn rugpijn begon weer op te spelen. Dit gaat vaak samen bij mij. Tijdens de Reiki-behandeling ervoer ik steeds meer diepe rust en het meer zakken in mijn lijf. Mijn ademhaling werd rustiger en ik voelde een totale overgave van wat er op dat moment plaats vond. Laten zijn wat er is en via mijn hart dit in en uit ademen is wat Yvette me mee gaf. Ik voelde totale berusting. Heerlijk om ruim een uur liefdevolle energie te mogen ontvangen. Mijn rugpijn was de dag daarna zo goed als over en de verbinding met mezelf was veel voelbaar . Dank je wel voor deze fijne ervaring! Lieve Groetjes, Manon!" 

 

 

 

 

 

Energetische Sound healing met klankschalen (privé sessie)

Tijdens een energetische soundhealing combineer ik de energie stroming van de Reiki met de helende resonerende klanken van stem, klankschalen en andere meditatieve instrumenten. Een uur lang lig je ontspannen en laat je je meevoeren op een reis waarin het hele lichaam zowel fysiek als op zielsniveau terug kan keren naar jouw natuurlijke resonantie,  jouw trillingsfrequenties. Daar waar jouw oorspronkelijke staat van Zijn ervaren kan worden. Je her-innert. Het wordt opnieuw ver- innerlijkt.

 

Hierdoor is het makkelijker oude onopgeloste of vaste patronen

los te laten. Je lichaam is de sleutel tot heling.

Het hoeft alleen maar letterlijk opnieuw aangeraakt te worden.

 

 

 

Woorden van een client na de soundhealing:

Ik was de bofferd die mocht klankreizen. Een zachte aanraking van handen en geluiden was een uur lang mijn deel. Wat een heerlijke integratie van zoveel voortdurend in elkaar overvloeiende klanken, handen en geluiden. Het leek wel een heel team wat aan het werk was. Grandioos! Wat een ontdekking, Yvette, om deze soundhealing zo te ontwikkelen, want zeker ook energetisch wervelde mijn lichaam." ~Wim

Het was bijzonder en rustgevend tot in de diepste lagen! Fijn te mogen ervaren Yvette!  Aanrader voor iedereen!" ~Eugène De Schrijver

 

"Eigenlijk wist ik niet goed wat ik kon verwachten voordat ik aan deze sessie begon. Je wordt ontvangen in een sfeervolle en warme omgeving. En dan begint een beleving van klank, kleur, zang , geur en aanraking. Voor mij betekende dat een reis sterk naar binnen toe, alsof ik deel uit maakte van een eeuwenoud en belangrijk ritueel. Dit alles onder de liefdevolle begeleiding van Yvette. Dat zij dit alleen voor elkaar krijgt, is wonderlijk, want je hebt het gevoel dat er meerdere mensen rond de tafel staan. Al met al een bijzondere ervaring !" ~Shirley

bottom of page