Zeven energie stromen in jou als Vrouw 

Heet jij jezelf welkom in jouw ruimte?

Ontvang je jouw volledigheid in de energie van jouw Zijn?
Wanneer open of sluit je jeZelf?

Wat is jouw unieke Zijn?

Ontdek jouw zeven energiestromen,  jouw fundament,  in 15 bijzondere bijeenkomsten.

"Een reis naar volledige acceptatie van jouw Zelf"

 

In januari 2022 start voor de 8e keer Jaartraject

"Leef de zeven energie stromen in jou als vrouw"

Dit traject is verdeeld over 15 bijeenkomsten op verschillende dagen en avonden,

 

 Locaties: Breda en Dordrecht

78411565_1150815568442540_37054419360819

Voor wie is dit traject? 

 • Voor elke vrouw die bereid is zich te ontmoeten in alles wat aanwezig is en gezien wil worden in haar Zelf;

 • Als je wilt groeien in zelf-bewustzijn;

 • Wanneer je op ontdekkingstocht durft te gaan..... langs verschillende "rollen" die je speelt in dit leven;

 • Als je de kwaliteiten van elke "energiestroom" wilt ontdekken en daarmee jezelf;

 • Wanneer je je afvraagt: waar ben ik goed in? wat kost me energie? waar liggen mijn verlangens?  wat belemmert mij te doen wat ik wil doen? waar liggen mijn grenzen en hoe maak ik bevredigende keuzes in mijn leven?

 • En ook als je benieuwd bent naar welke rol gedachten(patronen) in jouw leven spelen? En hoe  je toch de rust en ruimte in het leven van alledag kan vinden?

 

De begeleiding is in handen van Yvette Baan. Zij zorgt voor een veilige bedding in de sfeervolle ruimtes van WY centrum voor Bewust- Zijn of Copacabana Breda.

 

 

 

Wat kan het je brengen?

De zeven energie stromen, ook wel archetypen genoemd, zijn aanwezig in elke vrouw dus ook in jou. Deze energiestromen worden door Jean Bolen ( schrijfster van het boek "Godinnen in elke vrouw") gekoppeld aan mythologische verhalen van Griekse godinnen. Deze verhalen staan prachtig metafoor voor de energieën in jou als vrouw.

 

Op mijn reis samen met "mijn godinnen" heb ik meer en meer mogen fine-tunen met al deze energieën in mij. Dat heeft mij dichter bij mijn zijn, mijn weten, mijn seksualiteit, creativiteit en meer balans. gebracht. Deze jaar-training start waar het boek eindigt. Het boek geeft je veel informatie en wellicht herkenning en roept misschien ook weerstand op.  De vraag blijft dan: "Hoe ga ik deze energieën in mij werkelijk her-kennen, er-kennen en in balans brengen om volledigheid in mijn vrouw zijn te ervaren?"

 

Elke godin, elke energie, heeft een boodschap aan jou. Daarnaar te kunnen en mogen luisteren leert ons veel over onszelf en over patronen en gewoontes, zodat je ze behalve kan aanschouwen,  ook kan kiezen om ze te veranderen.

 

Sommige energieën zijn voelbaar sterk aanwezig. Ik voel ze erg goed, want ze vragen veel aandacht en be-palen graag de keuzes die ik maak in mijn leven. Andere energiestromen zijn wat op de achtergrond geraakt en ik voel ze daarom minder goed of zelfs niet. Toch hebben vooral zij ook een boodschap voor mij. Daar ligt mijn groei in bewustwording en het verkrijgen van meer rust, ruimte en vrijheid in keuzes in mijn leven.

 

De reis naar meer  Bewust-(aanwezig) Zijn in al deze energieën, is niet altijd makkelijk maar wel uitdagend en leerzaam. Tien jaar geleden begon ik deze reis en nog steeds blijft het elke dag boeiend. Want... deze energiestromen zijn in mij... de godinnen dat bèn ik. Elke levenssituatie en levensfase vraagt een andere energie die mij kan helpen en ondersteunen. Hierdoor groei ik meer en meer, herken ik door middel van bewustzijn en verwerf ik inzichten.


Ben jij ook benieuwd welke godinnen bij jou om het hardst roepen en welke meer op de achtergrond zijn geraakt? Ben je benieuwd wat ze voor boodschap voor je hebben en waarin ze je kunnen steunen? Dan ben je meer dan welkom deze reis aan te gaan.

 

Review van een deelneemster: 

"De verbondenheid en verdieping van Vrouwenkracht.. en de werkwijze van Yvette trok me erg aan. Het mooie is dat het mij zoveel heeft gebracht, dat ik voorafgaand niet had verwacht bij het lezen van het thema de 7 energiestromen in elke vrouw... Door de combinatie van de verschillende werkvormen ontstaat er een intense verdieping in zelfinzicht, er komt veel aan de oppervlakte."~Chaline~

"Training zeven energiestromen in de vrouw.Eigenlijk heeft elke vrouw recht op een training over de zeven energiestromen in haarzelf. Hoe veilig en diepgaand kun je jezelf op verschillende manieren leren kennen aan de hand van zeven mythologische godinnen, die elk een metafoor zijn voor een energiestroom waarin wij ons bevinden!Briljant en tegelijkertijd heerlijk eenvoudig en begrijpelijk neemt Yvette ons mee op deze innerlijke reis. Psychologische kennis en diepe inzichten worden op een bewuste, praktische, veilige, creatieve, respectvolle, liefdevolle en gelijkwaardige manier aangereikt. Zodat wij als deelneemsters de ruimte krijgen om deze energieën zelf te ervaren en inzicht te verwerven in onze gedragingen en dieperliggende overtuigingen en gevoelens. We hebben gelachen en gehuild, zijn stil geweest en hebben gedanst, we mochten boosheid, sensualiteit, kinderlijkheid, kracht en overgave ervaren.... alles kwam aan bod, mocht er zijn en werd met open armen ontvangen.Eindelijk vond ik waar ik naar zocht: een integratie van diep "oosters bewustzijn" en praktisch toegepaste westerse psychologie. En wat mij steeds opnieuw raakt, vertrouwen geeft en boeit, is dat Yvette deze training geeft vanuit haar eigen innerlijke diepte en (harts)bewustzijn: bewust, open en ontvankelijk.Mij heeft deze training al veel opgeleverd en ik zal nog veel bezig zijn met het leren toepassen in het dagelijkse leven.En wat een fijn idee dat er terugkomdagen komen, ik zal daar zeker één of meerdere keren te vinden zijn." ~Carina Verhoeven~

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DATA Jaartraject 15 bijeenkomsten start eind januari 20212   Locatie Breda

om de ca 3 weken op vrijdagavonden en een enkele zaterdag avond     (onder voorbehoud)

DATA Jaartraject 15 bijeenkomsten start januari 2022   Locatie Dordrecht

om de ca 3 weken op donderdagmiddagen (onder voorbehoud)

NB Omdat ik persoonlijke aandacht in jouw proces zeer belangrijk vind, zijn de groepen max. 7 deelnemers groot.

Er is een mogelijkheid het bedrag in meerdere termijnen te betalen.

 

EXTRA:

Tussen deze weken door is er gelegenheid bijeenkomsten bij te wonen op andere donderdagen in Dordrecht waar verdieping- en ervaringsmiddagen gegeven worden in de verschillende vrouwen energieën.

Deze middagen zijn voor iedereen toegankelijk, dus niet alleen voor de besloten jaartraining groep.

Deelname aan deze middagen is 25 euro p.p. per keer 

 

 

 

Over de jaartraining
Het is een training waarin we dieper gaan dan alleen het begrijpen waar de energiestromen voor staan. Het is een reis naar Vol-Ledige acceptatie van jeZelf. Daarin te rusten en te weten dat je keuzes kunt maken vanuit alle delen van jouw unieke zelf in elke situatie. De training is ontstaan uit de ervaringen en ontmoetingen die ik heb gehad met mijn energiestromingen gedurende de afgelopen 10 jaar en de kennis die ik opgedaan heb in mijn opleiding als energetisch, holistisch zijns gericht therapeut. 

 

Lezingen

In de agenda kun je lezen wanneer ik een interactieve introductie middag/avond geef. Op deze middag/avond licht ik alvast een tipje van de sluier op en raak je elke energiestroom/godin in jou even aan.
Ik kijk uit naar de ontmoeting en reis graag samen in ons zo prachtig en avontuurlijke vrouw zijn.

 

Over J.S Bolen:

In elke vrouw zijn, volgens de schrijfster J.S Bolen van het boek "Godinnen in elke vrouw", typerende karaktertrekken aanwezig van een of meer godinnen uit de Griekse mythologie.  

 

Bolen: "Deze innerlijke krachten zijn aangeboren, maar komen door cultuur en opvoeding verder tot ont-wikkeling. Het is belangrijk dat vrouwen zich bewust worden van de invloed van deze drijvende krachten,

om beter in staat te zijn hun leven in eigen hand te nemen." 


De onafhankelijke Artemis, de sensuele Aphrodite, de spirituele Hestia, de huiselijke Hera, de zorgzame Demeter. Als vrouw heb je vele rollen in het leven. Welke rol is jou op het lijf geschreven? Waar ligt jouw kracht? Op ontdekkingstocht ga je..... langs de verschillende rollen die je speelt in dit leven. Wees nieuwsgierig naar de zeven godinnen die aanwezig zijn in jou, in elke vrouw. Je ontdekt de kwaliteiten van elke godin en (her)ontdekt daarmee jezelf en wat je belemmert te leven wat je wenst.  

Ben jij bereid te ervaren wat jouw godinnen jou te vertellen hebben en je brengen? Samen dragen we en ervaren we onze vrouwen-kracht.  

Over Yvette:

Al vele jaren ontmoet ik mijzelf in de verbinding met andere mensen en in situaties die ik in mijn leven tegenkom. De energie stromen van de godinnen zijn al 10 jaar mijn reisgezellinnen en samen beleven we elke dag nieuwe avonturen. Elke bewuste ontmoeting met de godinnen is als een nieuw hoofdstuk in mijn boek. Door open te staan voor al deze zeven delen en te mogen toelaten wat er in en om mij heen gebeurt, groei ik en krijg ik een helder zicht. Oude gewoonten en ook (kind)pijnen krijgen een plek en mogen helen door er aandacht aan te geven. Ik ervaar nu wat dienstbaar aan mij is en wat ik nog doe omdat ik het gewend ben of denk dat het zo hoort. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opzet van de training

In het jaartraject krijgt elke energie, elke godin ruimschoots de aandacht. Er zijn steeds twee bijeenkomsten per godin. In de eerste bijeenkomst ervaar je de kracht en mogelijkheden van de godin en wat dat persoonlijk voor jou betekent. De tweede bijeenkomst is een verdieping en integratie. Elke tweede bijeenkomst zal een meer creatief aspect in zich dragen. Stemwerk, lichaamswerk, klankbeleving, dans en andere dynamische activiteiten zullen aan bod komen. De energiestromen staan in verbinding met onze chakra energieën. Elke godin is verbonden met een van onze chakra's. We volgen in het jaartraject de chakra's en zo maken we contact met elke energiestroom/godin in ons. Dat alles o.l.v. Yvette, zij is inspirator, soundhealer, creatief, energetisch en holistisch therapeut, maar bovenal vrouw.

♥ Laat je verrassen en voeden 

Programma onderwerpen

“Doelgericht zijn en heldere communicatie” -Artemis 

“Verwoorden en uiten” -Athena

“Rusten in "the sacred place of the heart" -Hestia

“Emoties als voedingsbodem” -Hera 

“Spiegels en behoefte er/herkenning"  -Demeter

“Innerlijk kind. Beschermers en andere stemmen” -Persephone

“Zelfliefde Jouw passie, kwaliteiten en allergie” “ -Aphrodite

“Alle godinnen komen samen in volledigheid”

Toelichting op alle godinnen-energieën:

"Doelgericht zijn en heldere communicatie” -Artemis 

Deze godinnen energie is zelfstandig , onafhankelijk en doelgericht. Zij weet precies wat ze wil en ook hoe! Dat anderen soms dingen op een andere manier doen is voor de Artemis not done. Ze denkt snel en handelt vaak nog sneller. Eerst denken dan doen. Ze is zelfstandig en heeft een grote behoefte aan vrouwen om zich heen. Ze is avontuurlijk en houdt van de natuur.

Hoe communiceer jij met jouw Artemis?

Wat is communicatie voor jou? Hoe communiceer je eigenlijk? Welke emoties spelen daarin een rol in jouw leven? Wat hebben ze je te vertellen? Waar liggen jouw verlangens en behoeften? Kun je er contact mee maken, ze zien, ontvangen, en ze duidelijk maken aan een ander. Echte communicatie is zoveel meer dan woorden. Het is de verbinding van hart tot hart vanuit wederzijds begrip en erkenning. In het contact met onze Artemis gaan we op onderzoek naar de ware gevoelens in ons zelf. 

“Verwoorden en uiten” -Athena

We vervolgen nog een stukje de weg van de communicatie. Ook Athena is net als Artemis, een zeer zelfstandige vrouw. Ze weet precies wat ze wil en haar werk en carrière zijn belangrijk voor haar. Zelfstandigheid en goed voor jezelf kunnen zorgen staan bij haar hoog in het vandaal. Maar zorgt ze ook echt goed voor zichzelf? Wat is haar kwaliteit? Hoe maak je contact met haar? Hoe maakt zij contact met andere vrouwen? En wat heeft dat gevoel van “irritatie” te maken met Athena? Mag je dit ervaren... Mag jij staan voor jezelf? Is het voldoende rationeel in het leven te staan om te overleven? Een enerverende bijeenkomst! 

  

“Rusten in the sacred place of the heart" -Hestia

Met Hestia, de godin van het haardvuur, maak je contact met jouw vuurplaats. Jouw stille plek waar emoties, passie en creativiteit liggen opgeslagen. Onze Hara, ons  "energy centrum". We ontdekken wat onze waarde in het leven is. Wat is jouw eigen waarde...en laat je de ander in zijn eigenwaarde? Een cadeau voor je lichaam en ziel. Het ware contact met jouw liefdevolle centrum. We eindigen deze bijeenkomst met een helende hart meditatie. O zo voedend! Enjoy!!

 

“Emoties als voedingsbron” -Hera

Hera de godin van het huwelijk. Staat voor trouw zijn. Eerlijk, oprecht. Hoe trouw ben jij aan jezelf. Wat is eerlijkheid voor jou?  Je ontmoet  de Hera in jou. Hera is in elke vrouw sterk (!) vertegenwoordigd, maar is ook regelmatig een verstoten godin. Wat kan Hera jou vertellen en bieden? Sta je open voor haar stem? Welke emoties spelen een rol in het leven van Hera. We staan niet altijd open om deze te ontvangen. Wat doe jij? Wat is jouw patroon? En is dat nog dienstbaar aan jou? Wat hebben  emoties ons te vertellen? Ervaar de voedingsbodem van dit alles voor jouw wezenlijke Zelf. Een boeiende middag waarna je anders aan zult kijken tegen dat wat gevoeld wil worden.

 

“Spiegels en behoefte er/herkenning“ -Demeter

Demeter is tot veel in staat. Bij veel vrouwen dominant aanwezig. 

Verzorgen, zorgzaamheid, voeden, koesteren. Mooie kwaliteiten, maar ook een valkuil. Waar sta jij in dit verhaal? Wat is jouw behoefte? Wat weerhoud je ervan te leven wat je wilt leven? Welke belemmerende gedachten spelen een rol? Wat ben je gewend te doen? Wat zijn jou maniertjes? Waar ben gewend naar te luisteren?  We maken een stap richting de herinnering van onze psychologische blauwdruk en ontdekken waar we dienstbaar aan mogen zijn. 

 

“Innerlijk kind. Beschermers en andere stemmen” -Persephone

Persephone. Het eeuwige meisje, maar ook godin van de onderwereld. Zowel in het licht als in het donker is ze onbevangen en laat komen wat er komt. Als een Alice in wonderland ervaart zij het leven. Verwondering. Laat jij je leiden door je innerlijk kind? Mag het kind in jou er zijn? Ook al heeft het pijn en verdriet. Wat bescherm jij?  Ontmoet je kind en sta open voor de wijsheid van Persephone. Het toe mogen laten van elke ervaring. Spelend leren, leren spelen.

 

“Zelfliefde jouw passie, kwaliteiten en allergie” -Aphrodite

Aphrodite heeft van alles wat. Zij kan leven, zich helemaal overgeven aan vertier, passie, liefde. Zich koesterend in haar Zijn. Blij met haar lijf en leven. Zelfstandig en onafhankelijk, maar ze kan ook kwetsbaar zijn. Ze is de godin van de liefde en is graag in verbinding met anderen. Ze viert het leven. Kun jij jouw leven vieren? Wat staat er (nog) in de weg? Hoe is het om jezelf te aanschouwen door de ogen van Aphrodite?

Is dat makkelijk, ga je stralen? Of kijk je liever weg, voel je je wat ongemakkelijk worden?

Aphrodite geeft de vrouw de kans zich te transformeren.  Aphrodite straalt, laat zich zelf graag zien, is volkomen happy met haar lijf en leden! 

Waarom hebben wij vrouwen daar dan toch wel eens moeite mee? Moeite om een Aphrodite te zijn...en.. moeite om een Aphrodite tegen te komen en daarvan te genieten..?

De oorsprong ligt in de oordelen en het veroordelen van dit stuk vrouwelijkheid door de eeuwen heen. Aphrodite is in het leven zowel gewenst als verketterd. Deze bijeenkomst gaan we ons licht daarop werpen en onszelf in het licht zetten....

 

Afsluiting

Met een boeiende, leerzame en zeer gezellige middag of avond wordt de jaartraining afgesloten.

'Vieren van….Samen vieren we ons leven. Koesteren we ons in het er gewoon mogen zijn. Met de ervaring dat alle godinnen (h)erkend zijn, ze ons steunen en leren leren. Wij mogen daarnaar kijken en luisteren. Volledig vrouw zijn…Vier je mee?

“Alle godinnen samen in volledigheid.”

Reviews

Wat trok je aan vroeg ik de vrouwen?

 • De combinatie van de verschillende diep-transformerende werkvormen maakt het traject tot een uniek geheel.

 • Elke avond had zijn eigen charme. het heeft ook veel te maken gehad met het proces naar de avond toe en de nawerking van de avond zelf. ik ontvouw nog steeds, Aphrodite is nu met mij aan het werk, en ik met haar. hand in hand met persephone.

 • Goede vraag, Eigenlijk had ik het idee dat ik al die vrouwengedoe niet zo aankan, toch had ik bij een mantrazang avond een prettige sfeer gevoelt en wilde ik die gok wagen om te ontdekken wat voor vrouw ik kan zijn. ik heb veel mannen om mij heen en ben daar ook wat teveel in veranderd. ik wil leren vrouw te zijn.

 • De verbondenheid en verdieping van Vrouwenkracht/sisterhood.. en de werkwijze van Yvette

 • Het mooie is dat het mij zoveel heeft gebracht, dat ik voorafgaand niet had verwacht bij het lezen van het thema de 7 Godinnen in elke vrouw.  Door de combinatie van de verschillende werkvormen ontstaat er een intense verdieping in zelfinzicht. Er komt veel aan de oppervlakte. 

review:

"Yvette is een godin, lief, zorgzaam, een oor en hart voor iedereen".  -Mireille-

Meer lezen over het jaartraject en het programma 

Investeer in jezelf