top of page

Nieuwe ruimte

 satsang, mantra zang en dans, meditations, jaartraining, lezingen, yoga en meer

WY Centrum voor Bewust-Zijn heeft  er per augustus 2019  een 'Nieuwe Ruimte' bij gekregen in het voor-malig NMI-gebouw aan de Hugo de Grootplein 1, zij ingang hoek Vlietweg / Coornhertstraat in Dordrecht. Deze ruimte is groter dan 'Thuis' en ook meer geschikt voor evenementen. Bus en trein op loopafstand.

Onze 'Nieuwe Ruimte' staat voor: 

 Vrijheid en beweging in jezelf ontdekken, bezinning, energie laten stromen door te leven vanuit je true value en ontdekken welke "nieuwe ruimte" er in jezelf mag ontstaan...

In onze nieuwe ruimte werken wij samen met co-creators:

Annelies van Eijsden ~ moving meditation en ademwerk 

Irene Voorbij ~ dansen vanuit liefde 

WIM VAN NIMWEGEN ~ YOGA NIDRA

LOTTE EGBERS ~ mindfulness

131122031_1471791893011571_4696956622358

Nieuwe ruimte ~ Satsang - meditatie - silence - soundhealing 

 

Het woord Satsang komt uit het Sanskriet: Sat is waarheid en Sanga gemeenschap. Satsang betekent: "samen zijn in waarheid". De essentie van satsang is de openbaring van datgene wat in voortdurende stilte altijd aanwezig is. We hebben het allen zelf te doen, maar niet alleen. Je bent welkom om samen met Yvette en anderen te praten en te delen. Met een geleide meditatie zijn we eerst in stilte. Na de Satsang eindigen we met een korte soundhealing om te ontspannen en aanvaarden.

Deze avond is voor iedereen die behoefte heeft aan delen en samen zijn. Voor iedereen omdat we allen het alleen zijn bij ons dragen en we daarmee een dragend veld kunnen neerzetten met elkaar, voor elkaar....   Het gevoel van alleen zijn kan diepe impact hebben. In deze tijd wordt dat nog eens versterkt. Waar staan wij allen? Staan we alleen? Of zijn we All-één? all 2gether one?

Al jouw vragen en delen is welkom op deze avond.

 

Yvette: "Deze twee uur neem ik je graag mee in de verbinding die voorbij kan gaan aan het gevoel van alleen.. We hebben het allen zelf te doen, maar we hoeven het niet alleen te doen. Je bent welkom om samen met mij en anderen te praten en te delen over wat ons raakt in dit thema. Met een geleide meditatie zijn we vooraf eerst in stilte met dat wat ons verbindt in de dualiteit. Ik eindig deze avond met het geven van een kleine soundhealing waarin je mag ontspannen. Je lichaam kan daarin de release krijgen die het nodig heeft om deze spanningsvolle tijd te aanvaarden."

De Satsang wordt verzorgd door Yvette Baan.

Data: zie Agenda

IMG_6783.jpg

Nieuwe ruimte ~ mantra meditatie en inspiratie 

We nodigen je van harte uit om te ervaren wat mantra's jou doen. 

Je raakt je stille middelpunt door te zingen en te mediteren. Wij inspireren je met muziek en het zingen van de mantra's die resoneren met het thema wat in het moment resoneert met de energie die aanwezig is. Met elkaar genieten we van de mooie klanken van de healing mantra's en de muziek van verschillende instrumenten als harmonium, drum of klankschalen en handpan. Vaak spelen we samen met Arjan Leushuis op handpan en/of Mieke van der Sijde op viool.

De resonantie en betekenis van de mantra's zullen je in verbinding brengen met de vreugde van enkel hoeven zijn en je uitnodigen in vol-ledige aandacht en aanwezigheid contact te maken met elk stukje van wie je werkelijk bent.

 

Wij, Wim en Yvette, kijken uit naar de ontmoeting met jou.

Data: zie agenda

 

Nieuwe Ruimte ~ mantra dans 

Bij het zingen van mantra's gebeurt het vaak al als vanzelf dat je lichaam gaat mee-resoneren op de muziek. Stil zitten lukt dan niet. Het lichaam wil in beweging komen. Hoe mooi is het dan ook als we mantra's en dans samen laten komen in de mantra-dans.

Meditatief bewegen op de muziek. De tekst van de mantra's wordt met een beamer geprojecteerd,  Je kunt heerlijk genieten. Niets doen, je lichaam volgen en je laten meevoeren op de trillingen van de muziek en de woorden van de mantra's.

Deze les wordt verzorgd door Yvette Baan.
 

Data: zie agenda 

Nieuwe ruimtemoving meditations,

Veel meditatietechnieken vereisen dat je je lichaam niet beweegt en mentaal stil bent. Maar voor velen van ons, die in een hectische Westerse maatschappij leven en dagelijks volle agenda’s hebben, is dat vaak heel lastig. Er is dagelijks veel stress, en de bewegingen van ons lichaam plotseling stoppen en hardnekkige denkpatronen loslaten is voor veel mensen bijna ondoenlijk.

Moving meditaties is erop gericht dat via kleine en/of grotere bewegingen het lichaam opgebouwde spanning loslaat en vanuit daar de mind langzaam stiller wordt. Overigens hoeft het niet per sé stil te worden in je hoofd. Ervaring leert dat er ook bijzondere creativiteit en inzichten kunnen komen in deze stilte momenten.

Wekelijks zijn er verschillende vormen van Moving Meditations die aangeboden worden. Ze hebben allemaal een verschillend bewegingskarakter en het kunnen zowel actieve, passieve, sociale als dans meditaties zijn.
Hoe fijn is het om op deze manier je (werk)week te beginnen.

Trek makkelijk zittende kleding aan en neem een flesje water mee.

De les wordt verzorgd door Annelies van Eijsden.

Data: zie Agenda

 

Meer informatie:  Annelies van Eijsden

0.png

Nieuwe ruimte ~ Dansen met irene

In de workshop word je uitgenodigd om een te worden met de muziek en expressie te geven aan je onderbewuste en je binnenwereld. Je komt in contact met je lichaam en je gevoelsleven en verenigt als het ware lichaam, geest en ziel. 

Ontdek door het dansen welke opgekropte emoties geuit willen worden. Elkaars ruimte wordt gerespecteerd en samen dansen ontstaat organisch of opbouwend.

Niet gek dus dat de mensen al eeuwenlang dansen tijdens vieringen, rituelen en ceremonies. 

 

We dansen op blote voeten zonder te praten op verschillende soorten beats en stijlen muziek. Voel je welkom en ervaar je diversiteit en je mag stralen, openen, en aanwezig zijn in het hier en nu.

De les wordt verzorgd door Irene Voorbij.

Tip: trek makkelijk zittende kleding aan, extra vestje en sokken is aan te raden.

 

Data: zie Agenda

Aanmelden via Irene Voorbij:   denieuwepoort@gmail.com 

86247577_2674616339315266_10008554172380

Nieuwe ruimte ~ YOGA NIDRA

YogaNidra is een zachte yogastijl. Zijn in je lichaam, liggend op je matje onder een zacht en warm dekentje. Zo kun je op ontspannen wijze je week afsluiten en super relaxt het weekend ingaan.

Kom dan op vrijdagavond naar YogaNidra. Een yogastijl waarbij je bijna niets doet. Je hoeft ook niet super lenig te zijn. Je gaat niet echt slapen maar je blijft op de grens van slapen en waken. Die toestand bereik je door middel van kleine zachte bewegingen met je lichaam, ook wat zachte yogaposities en verder praat ik je naar een toestand van alleen maar ZIJN. Zijn in je lichaam, liggend op je matje onder een zacht en warm dekentje. 

De Nidrales wordt gegeven door Wim van Nimwegen van Yogasurplace.nl

Data:  zie Agenda
                      

Meer informatie en aanmelden bij Wim van Nimwegen

Nieuwe ruimte ~ EN MEER!

In de Nieuwe Ruimte vinden nog meer evenementen plaats.

BIjvoorbeeld:

~ Lezingen

~ Vrouwen bijeenkomsten (dans, oerklinken, stem/lichaamswerk)

- Vrouwen Jaartraject

~ Wereld dans op blote voeten

- Door anderen, in overleg met ons, voor activiteiten die wij passend vinden

Wil je weten wanneer?

Kijk in de agenda voor al onze activiteiten.

bottom of page