top of page

vr 01 jul

|

Park Merwestein in Dordrecht.

Mantra zang en inspiratie

Live muziek, zang en inspiratie tijdens het evenement Zomersymfonie in Dordrecht. Een muzikale mantra avond ondersteund met o.a. percussie, harmonium, viool, ukelele. Toegang en deelname is gratis.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Mantra zang en inspiratie
Mantra zang en inspiratie

Tijd & Locatie

01 jul 2022, 20:00 – 21:00

Park Merwestein in Dordrecht., Park Merwestein, 3311 Dordrecht, Nederland

Over het Evenement

We openen op 1 juli het evenement Zomersymfonie, een tweejaarslijks terugkerende kunstmanifestatie met een prachtige beeldentuin expositie en optredens vanuit diverse kunstdiciplines. Zomersymfonie staat uit op 1-2-3 juli

Het tijdstip is direct na de opening van 20.00-21.00u

Mantra, live muziek en zang opent Zomersymfonie onder de sprookjesachtige naam 'Concert van de Duizend en een nacht'

Een muzikaal moment ondersteund met diverse mooie instrumenten.

Deelname deze avond is gratis

We mediteren, reciteren mantra's en zullen je inspireren tot contact maken met jouw ware zelf.  Je kunt je bronessentie ervaren en daarin de rust en ontspanning creëren in body mind and soul.

Laat je meevoeren met deze wereldse muziek en zang. Dans, beweeg, mediteer, reciteer in verbinding met jouw zelf en de anderen.

Ervaar wat deze avond jou brengt om de balans, liefde en vreugde in jezelf terug te vinden of aan te raken in een wereld waarin we uitgedaagd worden

Je raakt je stille middelpunt door te zingen en te mediteren. Wij inspireren je met muziek en het zingen van de mantra's 

De resonantie en betekenis van de mantra's zullen je in verbinding brengen met de vreugde van enkel hoeven zijn en je uitnodigen in vol-ledige aandacht en aanwezigheid contact te maken met elk stukje van wie je werkelijk bent.

Wij kijken uit naar de ontmoeting met jou.

LOKATIE:  

Park Merwestein in Dordrecht.

*Yvette Baan is soundhealer en zingt met veel liefde mantra's, samen met Arjan en Wim in hun centrum voor Bewust-Zijn in Dordrecht. Yvette: "Het zingen van mantra's heeft mijn hart gestolen op mijn reis naar meer zelf-bewustzijn en innerlijke vrede. Het werken met klanken, mantra's en meditatie brengen mij ontspanning en helder inzicht. Dit te kunnen en mogen delen is a beautiful present. Singing and making music is my way of living love."

*Wim Danckaarts is al vele jaren internationaal dansdocent en heeft een grote voorliefde voor muziek uit alle delen van de wereld. Hij speelde verder lang in een percussiegroep en is klankwerker. Mantra zingen heeft hij sinds een jaar of zes omarmd. Wim: "Muziek en dans kunnen mij zo in vervoering brengen, dat het lijkt alsof ik één word met de muziek. Juist ook mantra's voeren me mee, ze zijn echt wiegenliedjes voor mijn geest."

*Arjan Leushuis is een bevlogen handpan speler die met zijn muziek mensen meeneemt in een meditatieve staat van zijn. Daar waar je gedachteloos en vrij kan zijn. Enkel door makkelijk te gaan zitten of liggen en je over te geven aan de muzikale resonantie van de handpan, kan het zomaar zijn dat er van alles bij je gebeurt. Gedachten/beelden die voorbij drijven, gevoelens die naar de oppervlakte komen en aandacht mogen krijgen.  Door ze enkel waar te nemen wanneer je je mee laat voeren op de helende klanken van de muziek. Arjan: "Ik doe niets liever dan handpan spelen en de combinatie met mantra zingen en de afstemming daarin laat mij dieper zakken."

*Mieke van der Sijde is een veelzijdig muzikante met een prachtige stem. Door haar getalenteerde muzikaliteit speelt zij zowel viool, ukelele, fluit als diverse percussie instrumenten. Steeds vaker is zij een zeer gewaardeerde aanwezige bij de mantra avonden.

Reactie deelnemers:

-Naar de mantra-avond geweest en in een warm bad terechtgekomen, wat een zalige ontvangst, liefde en warmte gevoeld. Yvette geeft de avond met de juiste intentie, met respect voor de mantra en haar betekenis, ik heb genoten en probeer zo vaak mogelijk te komen, een aanrader voor diegenen die net als ik een jarenlange ervaring hebben met mantra zingen maar ook juist voor mannen/vrouwen wiens eerste ervaring het zal zijn, want zoals zij het geeft, is het de mooiste ervaring om mee kennis te kunnen maken. xxx Monique

-Het was weer genieten, ik stapte binnen (ietwat aan de late kant) en er zat al een grote groep mensen, en ook nu weer het warme bad-gevoel, het in-liefde ontvangen worden door de warmte van Yvette en Wim. Ik zit in een moeilijke periode van mijn leven, en ik ben intens dankbaar met dit mooie cadeau, mij gegeven door Yvette en Wim, door puur hun, zich-zelf "Zijn", En het mooie is dat zij zich daar niet van bewust zijn, ze zijn gewoon, zo, twee schatten van mensen, vol liefde en warmte naar anderen, ik zit hier nog steeds met een wauw-gevoel..ik reed naar huis door de stromende regen, luidkeels chantend, werd drijfnat tot op mijn huid en......genoot!

Share This Event

bottom of page