top of page

Het tijdstip wordt later bepaald

|

WY centrum voor Bewust-Zijn

Workshop Boeddhistische Mala ketting maken - special!

Tijdens deze workshop maak jij jouw eigen en unieke Boeddhistische Mala-ketting van halfedelsteen-kralen die jij zelf uitzoekt. Een prachtig geschenk aan jezelf. Inclusief lunch. Deelname € 120,-

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Workshop Boeddhistische Mala ketting maken - special!
Workshop Boeddhistische Mala ketting maken - special!

Tijd & Locatie

Het tijdstip wordt later bepaald

WY centrum voor Bewust-Zijn, Coornhertstraat, 3314 AA Dordrecht, Nederland

Over het Evenement

Maak je eigen Boeddhistische Mala ketting in ons centrum voor levensbeschouwing en Bewust-Zijn.

Een geschenk aan jezelf.

Deze dag olv Yolanda en Yvette start om 9:30 en eindigt ongeveer rond 16:30 uur. Alle materialen, lunch, koffie, thee en versnaperingen zijn in begrepen.

Een Mala is van origine een gebedsketting. Het woord mala betekent letterlijk slinger, het is een gebedssnoer van kralen binnen het hindoeïsme en boeddhisme. Een Mala heeft een vergelijkbare functie van de rozenkrans in het christendom.

Mala’s worden al duizenden jaren gedragen en gebruikt tijdens hindoeïstisch en boeddhistisch gebed (puja) en meditatie om mantra’s te tellen. Een Mala is een symbool van mededogen en wordt wereldwijd door steeds meer mensen gedragen. Je hoeft hiervoor helemaal niet religieus te zijn, een spiritueel pad te bewandelen of te mediteren. Je kunt een Mala ook gewoon dragen omdat je hem mooi vindt of om je te herinneren aan een bepaalde intentie en deze extra kracht bij te zetten.

De meeste Mala’s zijn gemaakt met een specifiek aantal kralen, meestal 108. De extra kraal die de Mala verankert, de ‘Goeroe-kraal’ genoemd, telt hierbij niet mee. Deze kraal dient puur om het tellen van de mantra’s te vereenvoudigen tijdens meditatie en staat symbool voor het kruinchakra. Deze mag niet worden gebruikt als gebedskraal maar markeert het beginpunt, keerpunt en eindpunt van de Mala.

Tijdens deze workshop maak jij jouw eigen en unieke Mala-ketting van halfedelsteen-kralen die jij zelf uitzoekt. De Mala wordt volgens de traditionele Boeddhistische methode geknoopt vanuit jouw intentie. Uiteraard wordt er alle uitleg en aandacht gegeven tijdens het maakproces. En aan het eind van de dag ga jij met een pracht van een Mala-ketting naar huis.

We starten de dag met het zingen van een mooie mantra en eindigen de dag met het zingen van 108 x de mantra Om shanti om, waarbij jij je mala ketting meteen kan gebruiken!

Aanvang: 09:30 Afsluiting: 16:30 uur (richtlijn)

Investering: €  120,-

Aanmelden via pb-tje naar Yvette, via wycentrum@gmail.com of de aanmeldknop

Inbegrepen zijn: alle materialen / onbeperkt koffie/thee / gezonde lunch (vegetarisch)  / Snacks en lekkers

Share This Event

bottom of page